HEPPAHOVI

Leirikesä 2015

Ajankohta* Leiri Leirin kesto Hinta
13. - 18.6.

la - to
Yleis 6 vrk 445 €
Este 6 vrk 445 €
Valmennus (este+koulu) 6 vrk 485 €
22. - 26.6.

ma - pe
Yleis 5 vrk 395 €
Kouluvalmennus 5 vrk 435 €
Estevalmennus 5 vrk 435 €
29.6. - 3.7.

ma - pe
Yleis 5 vrk 395 €
Este 5 vrk 395 €
Koulu+istunta 5 vrk 395 €
6. - 11.7.

ma - la
Yleis 6 vrk 445 €
Este 6 vrk 445 €
Estevalmennus 6 vrk 485 €
13. - 16.7.

ma - to

Aikuisleiri

4 vrk 410 €

 *Huomioi, että leirille saavutaan jo edellisenä iltana n. klo 18.00 (aikuisleirille n. klo 17) ja leiri päättyy viimeisenä päivänä klo 16.00.

Leirin varaaminen:

1. Mieti millainen olisi sinun toiveleirisi ja etsi vaihtoehdoistamme juuri sinulle sopivin leiri. Jokaiselle leirille on alaikäraja ja tasovaatimukset, jotka löydät leirien esittelyistä. Onnistunein leiri on sinulle sopivan tasoinen. Jos olet epävarma itsellesi sopivasta leiristä, voit tietenkin soittaa (puh. 040 759 7322 päivisin tai 040 576 1811 iltaisin) ja voimme yhdessä miettiä sinulle sopivaa leiriä.

2. Varaa leiri käyttämällä sähköistä varausjärjestelmäämme. Tarvittaessa voit tehdä varauksen myös soittamalla numeroon 040 759 7322 (Varmimmin ma-pe klo 10.00-11.00 ja 15.00-15.30 sekä lauantaisin klo 10.00-11.00).

3. Vahvista varauksesi maksamalla varausmaksu käyttäen varauksen yhteydessä saamaasi viitenumeroa. Varausmaksuna peritään 80 euroa, joka sisältyy leirin hintaan. (Varausmaksu vahvistaa leirivarauksen ja sitä ei palauteta leirin perumisen yhteydessä).

4. Loppusumma maksetaan ennen leiriä leirikirjeen mukana toimitettavalla laskulla. Leirien hinnat löytyvät niiden esittelytekstien lopusta.

5. Saat ohjeet leirille saapumisesta leirikirjeessä, joka toimitetaan sinulle valintasi mukaan joko sähköpostilla tai postitse toukokuun aikana. Kannattaa tutustua myös kesäleirit -sivuun. Sieltä löydät paljon tietoa leiristäsi.Leirien esittely ja hinnat:

Yleisleiri

Leiri on nimensä mukaisesti tuhti ratsastuksen yleispaketti. Keskitymme istuntaan ja perusratsastukseen, teemme myös puomi- ja esteharjoittelua pienillä esteillä sekä käymme maastossa.
Leiri on sinulle sopiva, kun olet vähintään 9-vuotias ja sinulla on perusratsastustaidot, joka tarkoittaa että hallitset hevosen kaikissa askellajeissa, mutta olet hypännyt vasta vähän tai et ollenkaan.
Ratsastusta 10 x 45 min (5 vrk) HINTA 395 €
Ratsastusta 12 x 45 min (6 vrk) HINTA 445 €

Esteleiri

Leirillä harjoittelemme erilaisia taitoja esteradoille. Tahti, tempo, pehmeä käsi ja hyvä, joustava istunta ovat erityistarkkailussa! Hyvään esteratasuoritukseen sisältyvät erityisesti nämä asiat. Ratsastustunneilla käymme paljon puomi- ja esteharjoittelua. Maastoesteille suuntaamme tietenkin!
Tämä leiri on sinulle juuri sopiva, kun olet vähintään 11-vuotias, harrastanut ratsastusta 2-3 vuotta tai enemmän ja olet hypännyt erilaisia tehtäviä ja/tai ratoja, mielellään vähintään 50 cm esteillä.
Ratsastusta 10 x 45 min (5 vrk) HINTA 395 €
Ratsastusta 12 x 45 min (6 vrk) HINTA 445 €

Estevalmennusleiri

Tämä leiri on oikea esteratsastuksen tehopaketti. Viikon aikana tehdään vaihtelevia esteharjoituksia ja puomityöskentelyä, tähtäimenä oppia löytämään ja ratkaisemaan esteratojen ongelmia. Muutamalla koulutunnilla keskitytään hevosen kuuliaiseksi ratsastamiseen, jotta ne toimisivat mahdollisimman hyvin esteiden välissä. Välillä suunnataan myös maastoon ja maastoesteille. Kaikki viikon tunnit ovat 60 min mittaisia.
Suosittelemme tätä leiriä kilpaileville ja kilpailuihin tähtääville ratsastajille, sekä oman hevosen kanssa saapuville. Leiri on sinulle sopiva, jos olet vähintään 11-vuotias ja olet ratsastanut vähintään 3-4 vuotta. Sinulla tulisi olla myös kokemusta esteiltä, mielellään vähintään 70 cm radoista tai radan omaisista tehtävistä.
Ratsastusta 10 x 60 min (5vrk) HINTA 435 €
Ratsastusta 12 x 60 min (6vrk) HINTA 485 €

Valmennusleiri (este+koulu)

Tämä leiri on yhdistelmä koulu- ja estevalmennusleirejä. Koulutunneilla keskitytään hevosen kuuliaisuuteen ja apujen pehmeyteen, perehdytään helppojen kouluohjelmien tehtäviin sekä opetellaan hevosten jumppaamista. Estetunneilla ratsastetaan erilaisia puomi- ja estetehtäviä, joilla etsitään rentoa esteistuntaa, harjoitellaan lähestymisiä ja opetellaan ratkaisemaan erilaisia esteratojen ongelmia. Välillä mennään totta kai myös maastoon ja päästään kokeilemaan myös maastoesteitä.
Suosittelemme tätä leiriä sekä koulu- että esteratsastuksesta kiinnostuneille ratsastajille, jotka tähtäävät kilpailuihin tai haluavat muuten valmennustyyppistä opetusta sekäoman hevosen kanssa saapuville. Tämä leiri sopii sinulle, kun olet vähintään 11-vuotias ja olet ratsastanut vähintään 3-4 vuotta. Sinulla tulisi olla myös kokemusta esteiltä, mielellään vähintään 70 cm radoilta tai radanomaisista tehtävistä.
Ratsastusta 12 x 60 min (6vrk) HINTA 485 €

Koulu+istuntaleiri

Leirillä keskitytään istuntaan sekä hevosen ja ratsastajan vuorovaikutukseen. Leiripäivän toinen tunti keskitytään aina erityisesti istuntaan: tasapainoon, rentouteen, jäntevyyteen, vartalon kiertoon ja pehmeään käteen. Toinen päivän tunneista on tiivis koulutunti. Näillä tunneilla harjoitellaanhelpoissa kouluohjelmissa vastaan tulevia tehtäviä sekä harjoituksia, joiden tarkoituksena on opetella ratsastamaan hevonen rennoksi, taipuisaksi ja kuuliaiseksi ratsastajan avuille. Jos ryhmä niin haluaa, voimme pitää myös piristävän estetunnin ja/tai mennä maastoon.
Leiri on sinulle sopiva, kun olet vähintään 11-vuotias ja ratsastanut 2-3 vuotta tai enemmän.
Ratsastusta 10 x 45 min (5vrk) HINTA 395 €

Kouluvalmennusleiri

Tämä leiri on varsinainen tehopaketti! Ensimmäisellä tunnilla kartoitetaan leiriläisten taidot, jolloin voidaan arvioida kaikille ratsastajille sopiva harjoitteluhevonen. Seuraavat tunnit ratsastetaan samalla, osaavalla ratsulla, jotta hevoseen saadaan syvä kontakti ja luottamus. Näin tutustuminen uuteen hevoseen vältetään tunnin alussa ja päästään aina jatkamaan siitä, mihin edellisellä tunnilla on jääty. Keskitymme apujen pehmeyteen, hevosen rentouteen, ratsastamme kouluratojen tehtäviä ja opettelemme hevosen jumppaamista ja taivuttelua.
Suosittelemme tätä leiriä kilpaileville ja kilpailuihin tähtääville ratsastajille, sekä oman hevosen kanssa saapuville. Tämä leiri on sinulle sopiva, kun olet vähintään 11-vuotias, olet ratsastanut 3-4 vuotta tai enemmän ja jos haluat valmennustyyppistä opetusta.
Ratsastusta 10 x 60 min (5vrk) HINTA 435 €

Aikuisleiri

Tämä leiri on suunniteltu aikuiseen makuun. Leiri aloitetaan reippaasti ratsain jo heti tuloiltana ja suunnittelemalla viikon tuntiohjelma yhdessä leiriläisten kanssa. Koulutreeniä, istuntaharjoituksia, ehkäpä vähän esteitäkin? Mennäänkö maastoon, kokeillaako maastoesteitä? Yhteistyötä hevosen kanssa voidaan myös syventää aloittamalla jokin tunti maastakäsin: pysähdys, liikkellelähtö ja pohkeenväistö, kerrankin hevosen reaktiot saa nähdä omin silmin. Viimeisenä päivänä voidaan oppimista testata rataharjoituksin tai toiveiden mukaan vaikkapa leirikisalla.

Leirillä päästään tutustumaan myös pihapiirissämme sijaitsevaan Koivumäen Kartanoon, sillä aikuisleiriläisillemme maittava lounas tarjoillaan viimevuotiseen tapaan Kartanon kahviossa.
Päivällä on vapaata aikaa, jolloin kannattaa hyödyntää kesäisen Kuopion muut palvelut. Mm. Kuopion Ikea ja Matkus ShoppingCenter sijaitsevat vain n. 1,5 km päässä. Rauhalahden kylpylälle on matkaa n. 7,5 km ja keskustaan n. 12 km.

Tälle leirille tullessa, sinulla tulisi olla vähintään perusratsastustaidot eli hallitset hevosen hyvin kaikissa askellajeissa. Tehtäviä voidaan myös eriyttää, joten pidemmälläkin ratsastuskokemuksella saa varmasti sopivan haastavaa harjoiteltavaa. Huomioithan, että kyseessä on aikuisleiri, joten leiritiloissa ei ole leirin aikana valvojaa. Leiri pidetään, jos siinä on vähintään neljä osallistujaa.
Ratsastusta 9 x 60 min. (4 vrk) HINTA 410 €

Aikuisleirin voit halutessasi toteuttaa myös kurssimuotoisena. Tällöin kurssi sisältää saman ohjelman ja kaikki ruokailut kuin leirikin. Ei majoitusta. HINTA 350 €

 

Ratsunaisten kesä!!
Leirit ja kurssit nyt varattavissa.

 
 
Sivustolta kopionti ilman lupaa kielletty.   Suunnittelu: Suvi ja Sari Kuosmanen   Toteutus: Tuukka Lindroos