HEPPAHOVI

Kesäleirit

Ratsunainen Oy:n leirit ovat yhdistelmä rentoa meininkiä, oppimisen elämyksiä ja ihania kesäpäiviä yhdessä hevosten kanssa.

Onnistuneen ratsastusleirin perusedellytyksenä on mielenkiintoiset ja juuri sinulle sopivan tasoiset ratsastustunnit. Siksi tarjoamme joka kesä useita erilaisia leirivaihtoehtoja. Haluat sitten keskittyä leirilläsi este- tai kouluratsastukseen, tai ehkäpä vähän molempiin, löydät leireistämme varmasti sen juuri sinulle sopivimman. Ensi kesän leiritarjontaan pääset tutustumaan täältä.


Ratsastus- ja teoriatunnit

Jokaisella leirillä ratsastetaan kaksi kertaa päivässä. Toinen tunti aamupäivällä ja toinen illalla. Aikuisleirillä ratsastamme yhden myös tuloiltana. Leiritunnin pituus on leiristä rippuen 45 tai 60 minuuttia. Tunneilla haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden uuden oppimiseen. Siksi kaikille ratsastajille tarjotaan omaan tasoon nähden sopivan haasteellisia tehtäviä, yksilöllistä opetusta ja kannustava ilmapiiri. Vaikka osa leireistä onkin suuntautunut joko koulu tai esteratsastukseen, on kaikilla leireillä mahdollista mm. kokeilla maastoesteitä tai ratsastaa vaikkapa ilman satulaa. Oman leirisi ohjelmaan pääset vaikuttamaan esittämällä toiveita opettajalle.

Leiriin kuuluvien tuntien lisäksi voit tehostaa leiriviikkoasi myös ylimääräisillä yksityis- tai pienryhmätunneilla. Yksityistunneilla saat opetusta yksin ratsusi kanssa ja opettaja voi keskittyä sinulle tällä hetkellä tärkeimpiin aiheisiin. Pienryhmätunteja voit varata yhdessä ystäviesi kanssa. Näillä tunneilla työskentelee yhtäaikaa 2-4 ratsukkoa. Varmimmin saat paikkasi yksityis- tai pienryhmätunnille varaamalla sen yhtäaikaa leirivarauksen kanssa. Niitä voi kysyä kuitenkin myös leirin jo alettua.

Ylimääräisten tuntien hinnat:

Yksityistunti 45 min 45 €
Yksityistunti 30 min 35 €
Pienryhmätunti 2 ratsukolle: 40 € / henkilö
Pienryhmätunti 3 ratsukolle: 35 € / henkilö
Pienryhmätunti 4 ratsukolle: 30 € / henkilö
Omalla hevosella tuntihinnoista -5 €

Ratsastuksellisesti leiri huipentuu leirikilpailuihin. Mahdollisuus on kilpailla joko este- tai kouluradalla, mutta suosituimmaksi on nousut molempien lajien yhdistetty kisa. Taso katsotaan jokaiselle sopivaksi. Jännittävää, muttei liian vakavaa! Kilpailuiden jälkeen jokainen palkitaan ruusukkeella.

Jokaisella leirillä pidetään neljä (kuuden päivän leireillä viisi) teoriatuntia. Niissä keskitytään hevosten käsittelyyn, hoitoon tai ratsastukseen joko rennosti opettajan johdolla yhdessä keskustellen tai selkeästi havainnollistaen ja yhdessä tekien tallilla. Viime vuosina teoriatuntien aiheita ovat olleet mm. ratsastajan istunta ja avut, hevosen osto, juoksuttaminen, irtohypytys ja letittäminen. Myös leiriläiset pääsevät vaikuttamaan teoriatuntien sisältöihin esittämällä mieltään askarruttavia kysymyksiä tai ehdottelemalla toivomiaan aiheita leirin aikana tai jo kevään aikana vaikkapa vieraskirjassa.

Hoitohevonen

Leirin ajaksi saat hoidettavaksesi oman hoitohevosen joko yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Sen kanssa pääset tekemään kaikenlaista mitä hevosten hoitajien päiviin sisältyy: laitumelle taluttamista, harjaamista, terveydestä huolehtimista jne. Halutessasi voit myös osallistua sen aamu- ja iltaruokintaan tai karsinan siivoukseen. Hoitohevosen kanssa puuhaillaan välillä myös teoritunnilla.

Majoitus, ruokailu ja henkilökunta

Leiriläiset majoittuvat viereisen kansanopiston asuntolaan, josta pääset kulkemaan helposti tallille hevosten laitumien välissä kulkien. Kesällä 2013 remontoidussa asuntolassa sinua odottavat tilavat kahden hengen huoneet (halutessasi huoneisiin voi majoittua myös kolmestaan). Jokaiseen huoneeseen kuuluu kaapit tavaroillesi sekä oma wc ja suihku. Lisäksi käytössä on suuri yhteinen oleskelutila, sauna- ja ruokailutilat sekä kuivaushuone, jossa saat kastuneet vaatteesi kuiviksi seuraavaa käyttöä varten. Sinulle on lisäksi varattu puhtaat liinavaatteet ja pyyhe, joten et tarvitse tuoda niitä mukanasi.

OpistoMaukkaat lämpimät ateriat tarjoillaan kahdesti päivässä. Lisäksi tarjotaan runsaat aamu- ja iltapalat. Otamme myös huomioon erityisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat. Muistathan ilmoittaa niistä leiriä varatessasi tai hyvissä ajoin ennen leirisi alkua. Makeannälkään sinua palvelee runsas leirikioski.

Asuntolassa majoittuu yhdessä leiriläisten kanssa aina myös täysi-ikäinen yövalvoja sekä isoset, jotka huolehtivat sinusta koko viikon. Isosilta saat apua hevosen hoitoon tai tukea maastoretkelle. He muistuttelevat päiväohjelmasta ja vastaavat mielellään kaikenlaisiin kysymyksiin. Niin isosten kuin muunkin henkilökunnan puoleen voit kääntyä missä tahansa asiassa.

Vapaa-aika

Vapaa-aikaa voi viettää monella tavalla. Voit lueskella hevoslehtiä, joita löytyy asuntolan oleskelutilasta, katsella elokuvia tai televisiota tai pelailla videopelejä, lautapelejä tai vaikkapa käynnistää krokettimatsin pihamaalle. Asuntola sijaitsee aivan rannassa, joten myös uimaan on helppo kipaista. Lisäksi isoset järjestävät ohjattua vapaa-ajantoimintaa: esimerkiksi erilaisia tietovisoja ja leikkejä sekä tietenkin leirikasteen. Isosten mukana pääset myös halutessasi hevosten laitumille valokuvaamaan. Lasten- ja nuortenleireillä voit myös osallistua taide- ja käsityöpajan toimintaan Pohjois-Savon opiston henkilökunnan ohjauksessa. Pajassa voi mm. tehdä koruja, piirtää tai maalata, askarrella... Kesien 2013 ja 2014 suosikkipuuhaa oli ihanien helmikrokotiilien valmistaminen.

Muuta leireistä

Kaikki leiriläiset on vakuutettu.

Leirille saavutaan jo edellisenä päivänä n. klo 18.00 (aikuisleirille jo n. klo 17) ja leiri päättyy viimeisenä päivänä klo 16.00. Kuopioon on helppo tulla myös julkisilla kulkuvälineillä. Noudamme ja leirin päättyessä viemme sinut mielellämme linja-auto-, juna- tai lentoasemalle.

Kaikissa leireihin liittyvissä asioissa voit olla meihin yhteydessä soittamalla numeroon 040-759 7322 (Varmimmin ma-pe klo 10.00-11.00 ja 15.00-15.30 sekä lauantaisin klo 10.00-11.00) tai 040-576 1811 (Varmimmin ma-pe klo 19-20.30).

Tervetuloa leirille!

Ratsunaisten kesä!!
Leirit ja kurssit nyt varattavissa.

 
 
Sivustolta kopionti ilman lupaa kielletty.   Suunnittelu: Suvi ja Sari Kuosmanen   Toteutus: Tuukka Lindroos