HEPPAHOVI

Talli ja ratsastusalueet

TalliRatsunainen Oy:n Koivumäen Kartanon tallit sijaitsevat kauniilla Koivumäellä Kuopion Hiltulanlahdessa. Kartanon tontilla on toiminut ratsastukoulu vuodesta 1994 Ratsutalli Heppahovin nimellä. Syksystä 2010 tallin vetovastuu siirtyi perheen sisällä Sari ja Suvi Kuosmaselle, jolloin Ratsunainen Oy perustettiin. Tavoitteena on tarjota ystävällinen ja miellyttävä harrastusympäristö kaikentasoisille ratsastajille. Tallin toimintan kuuluu eritasoisia ratsastustunteja, kursseja ja kesäleirejä. Lisäksi talli tarjoaa muutamia täysihoitopaikkoja yksityishevosille.

Tallin sydän on sen vanha 1900 luvun alussa rakennettu ja sittemmin peruskorjattu hirsitalli. Tämän rakennuksen käytyä liian pieneksi, rakennettiin toinen tilava talli kartanon vahan navetan päätyyn. Yhteensä tallit majoittavat 23 hevosta. Molemmissa talleissa on lisäksi satulahuoneet sekä kaappitilaa yksityishevosten omistajille ja opetushevosten hoitajille. Vanhassa tallirakennuksessa sijaitsevat myös pesupaikka hevosille, toimisto ja wc.


Tallin omistuksessa on parikymmentä ratsuhevosta ja ponia. Lisäksi tallissa majailee tallikissat Vansku ja Iines.

Ratsastustunnit pidetään 40x60 m:n kokoisella hiekkapohjaisella kentällä, joka on aidattu ja valaistu. Viereisessä katoksessa sijaitsevat este- ja koulukalustot. Lisäksi ratsastusalueina ovat Koivumäen ja ympäristön pikkutiet, polut ja laitumet. Oman vaihtelunsa harrastamiseen tuovat myös maastoesteet, jotka on sijoitettu läheisille laitumille.

Ratsunaisten kesä!!
Leirit ja kurssit nyt varattavissa.

 
 
Sivustolta kopionti ilman lupaa kielletty.   Suunnittelu: Suvi ja Sari Kuosmanen   Toteutus: Tuukka Lindroos